lauantai 17. kesäkuuta 2017

Virosta lennähti peipponen

Ostin joskus kauan sitten ensimmäisellä Tallinan reissullani tätä vironvillaa. Vihreä ja varsinkin tällainen keltaisenvihreä on aina ollut lempivärini. Tietenkään minulla ei ollut minkäänlaista ajatusta, mitä tästä langasta tekisin. Niinpä ostin sitä varmuuden vuoksi kaksi vyyhtiä; 100 g ja 150 g.

Langan vahvuus on 8/1, lankaa on siis 800m/100g. Lanka keriytyikin yhdelle kerälle. Vähän kyllä hirvitti langan ohuus. Riittäisikö kärsivällisyyteni kutoa näin ohuesta langasta koskaan mitään valmiiksi asti??

Facebookissa liityin NeuloMeijänKaa - Heidi Alander aiheinen KAL (Knit A Long) -ryhmään. Ryhmän kuvaus: NeuloMeijänKaa on vapaamuotoinen suomennos englanninkielisestä Knit A Long (KAL) tunnisteesta. Tarkoituksena on neuloa muiden kanssa jokin Heidi Alanderin luomus. Tapahtuma-aika on 1.6. - 31.8.2017.

Ohje on kirjoitettu hieman paksummalle langalle kuin tämä. Otin kuitenkin riskin, että tästä tulisi vähän turhan pieni tällä langalla. Nelosen puikoilla tästä tuli kuitenkin juuri sopivan kokoinen. Kutoessa lanka tuntui todella kovalta ja karhealta. Valmista huivia liotin lähes tunnin vedessä, johon olin sekoittanut aika reippaasti värjätyille hiuksille tarkoitettua hoitoainetta. Lopputuloksena huivi pehmeni ihan mukavasti. 

Tämä malli on todella ihana ja ohje Heidin tapaan selkeä. Alkuun sileää, mutta ei niin pitkään, että alkaisi olla tylsää. Helpot ja vaihtelevat pitsikaaviot pitivät koko ajan mielenkiinnon yllä. Kudoinkin tämän huivin vajaassa viikossa, vain viisi iltaa kului tähän. Minusta väritkin vaihtuvat oikein sopivissa kohdissa. Tästä tuli ehdottomasti lempihuivini! 

Malli: Peipponen
Puikot: 4 mm
Koko: 53 cm x 190 cm
Paino: 56 g

1 kommentti: