sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kuinka rakkaus alkoi?

Miettiessäni miten alkoi minun tämä innostukseni kutoa huiveja, muistin Tapani Kansan joskus kauan sitten laulaneen "Kuinka rakkaus alkoi".  Alkuperäisenkin sitten etsin youtubesta... Paul Anka - Adam and Eve.

Noh, minun rakkauteni, tai paremminkin innostukseni, alkoi, kun paikallisessa käsityöliikkeessä LankAnnessa taas kerran tuskailin kaikkia ihania lankoja hypistellessäni. Omat varastot ovat täynnä toinen toistaan ihanampia lankoja ja aina pitää silti ostaa lisää. Kauppaan tulee uusia lankoja, uusia värejä ja jokaista on muka saatava sinne omaan pohjattoman isoon varastoon. Huoh! Sukkiakin on jo pari Ikean kassillista. 

Niin, se innostuksen alku... Anne kysyi, olenko kutonut huiveja. No olenhan minä. Mutta vähemmän. Yhdessä pohdittiin, että Alizen ihanasta pinkki-harmaasta raitalangasta voisi tulla kaunis huivi. Kotona aloin etsiä sopivaa huivimallia. Ja löytyihän niitä vaikka kuinka monta. Mikään ei sellaisenaan kuitenkaan tuntunut täydelliseltä. Lopulta päädyin Ravelrystä löytämääni ilmaisen mallin pitsiin. Halusin pitsin erottuvan kunnolla, joten päätin tehdä sen yksivärisenä. Onneksi oli Opalin pinkkiä suunnilleen puolenkerää jäljellä ja se päätyi tähän pitsiksi. Olin toki ostanut jo valmiiksi kerän pinkkiä Austerman Steppiä toiseen tarkoitukseen, mutta se säilyi nyt korkkaamattona.

Malli: pitsikaavio June Bunnies -huivista
Lanka: Alize 3326 ja Opal
Puikot: 5 mm
Koko: 170 cm x 80 cm
Paino: 129 g

2 kommenttia: