sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Pitsivanttuut

Olin joskus nähnyt kuvan tällaisista pitsivanttuista ja ihastunut niihin. Tämän vuoden "uudenvuodenlupaukseni" on tehdä enemmän vanttuita ja vähemmän sukkia. Saas nähdä, miten pystyn lupaukseni pitämään. Toiveenani on oppia peukalokiilan ja peukalon tekeminen niin rutiiniksi,  että osaisin tehdä sen vaikka unissani, yhtä helpoksi kuin kantapää. Eniten ongelmia tuottaa peukalon silmukoiden poimiminen niin, ettei jäisi reikää peukalon tyveen. Tokihan sen saa helposti ommeltua näkymättömästi kiinni, mutta olisi ihan kivaa, jos sitä ei tulisi alkuunkaan.

Etsiessäni ohjetta tai edes ohjeentapaista löysin rosannaofmayn blogista kivan mallin. Sieltä nappasin pitsikuvion näihin. Vanttuut tein Yhteishyvän kiilapeukalollisella ohjeella. Päällimmäisissä vanttuissa on neljä silmukkaa enemmän kuin alemmissa. Puikot on molemmissa samat. 

Vanttuista tuli tosi lämpimät. Mohair-lanka päällimmäisenä tuskin kestää kovaa kulutusta, mutta ei kai näillä mitään raskasta työtä tehtäisikään. Varsi on näissä kuvissa kaksinkertaisena, mutta sen saa vedettyä yksinkertaiseksi, jolloin se on tuplasti pidempi ja sopii paremmin hihan alle.

Malli: sekoitus eri ohjeista
Lanka: Pirta sukkalanka ja Novita Rose Mohair
Puikot: 3,5 mm
Koko: nainen
Paino: 130 g
#1 JyJy 2017

4 kommenttia:

 1. Niin ihanat värit ja kaunis malli<3.
  Totta,minunkin pitäisi neuloa enemmän lapasia.Laatikossa olisi kyllä ihan jonkinverran rose mohairia hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin joskus hamstrasin tuota mohairia alennysmyynnistä.

   Poista
 2. Tosi kauniit lapaset! (: Miullakin on pitkästä aikaa lapaset puikoilla. Niistä ei kyllä kovin nättejä - ei ainakaan näin nättejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä sinunkin vanttuista varmasti tulee kauniit. Niin kauniita töitä olet blogissasi esitellyt. :)

   Poista