sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Virhe pellavapellossa

Näistä Liirum laarum -sukista jäi isot kasat pellavapeltoa. Pellavapeltoon yhdistin luonnonvalkoista, hiekkaa, kiveä sekä tummaa suklaata ja tuloksena oli Anelmaiset. Nämä teinkin melko tarkkaan ohjeen mukaisesti. Nauhat ja kukat jäivät silti vielä pois, vaikka teinkin reiät nauhoja varten. Mutta kukkaraidan tein ensimmäistä kertaa ikinä. Helppohan se oli. 

Etsi virhe! Kukkaraita tosiaan oli helppo. Ja silti onnistuin tekemään siinä virheen. Ensimmäistä tehdessä luin ohjetta tarkasti, mutta toisen tein ulkomuistista. Ja siitä jäikin ensimmäinen oikea kerros tekemättä. Huomasin sen aika pian, mutten viitsinyt purkaa, vaan ajattelin sen olevan käsityön leima!

Anelmaisia on kyllä tosi kiva ja helppo tehdä! En yhtään ihmettele niiden saamaa suosiota. Värivalinnoilla näistä saa aina erinäköisiä ja tyylisiä. Seuraavat Anelmaiseni ovatkin varmasti taas värikkäämmät!

Tämä oli viides JyJy 2017 -työ. Pari aikaisempaa on jo valmistunut, mutta odottavat vielä kuvausta.  Sirpukan solmuissa -blogissa on väriterapiaa-haaste, johon minäkin viimetipassa ilmoittauduin. Tammikuun väriksi valitsin violetin. Haastetyö on kuvausta vaille valmis, joten ylihuomenna viimeistään tulee päivitys siitä.

Malli: Anelmaiset
Lanka: Novita 7veljestä
Puikot: 3,5 mm
Koko: 39
Paino: 224 g
#5 JyJy 2017

4 kommenttia:

 1. Niistä tuli kauniit ja ihanan seesteiset värit valitsit. Kovasti kehutaan Anelmaisten helppoutta, joten pakko kai sitä on itsekin kokeilla. Pitää ensi vaan kutoa nuo Taimitarhan Syyssukat alta pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

   Itse tykkään kutoa aina kahta sukkaa yhtäaikaa, vaikka sukkapuikoilla kudonkin. Siten saan käytettyä jämät tarkemmin ja sukista helpommin samanlaiset.

   Poista
 2. Kauniit värit! Ja virheet kuuluu asiaan. :) Mie oon yrittänyt tätä mallia vältellä. Kauniitahan nämä ovat ja väri-ilottelua parhaimmillaan mutta ei min tyyliset edes kukitta. Tyydyn siis ihastelemaan muiden Anelmaisia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkään välttelin minäkin ja joskus jopa vannoin, etten ikinä näitä tekisi. Mutta niin se vain minunkin mieli muuttui. :D

   Poista