tiistai 31. tammikuuta 2017

Violetti tammikuu

Olin nähnyt jossakin kuvan tällaisista sukista ja minusta ne olivat todella hauskat. Paljon hauskemmat kuin nämä minun tekemäni. Huoh! Miksi toisten tekemät on aina paljon kauniimmat kuin omat? Noh, tulipa tehtyä. Pörröisen langan olen jostakin saanut kaupanpäällisenä. Pääsipä sekin nyt puikoille.

Sirpukan solmuissa -blogissa on Vuosi väriterapiaa -haaste. Valitsin tammikuun väriksi violetin. Tämä on siis ensimmäinen päivitykseni Vuosi väriterapiaa -haasteeseen.
Muiksi haasteen väreiksi valikoitui: 
Helmikuu = vaaleanpunainen, 
Maaliskuu = keltainen
Huhtikuu = beige
Toukokuu = vihreä
Kesäkuu = oranssi
Heinäkuu = Punainen
Elokuu = ruskea
Syyskuu = harmaa
Lokakuu = valkoinen
Marraskuu = turkoosi
Joulukuu = sininen

Kirjoneulesukkia tehdessä olen monesti miettinyt, miten onnistuisi kantapää, jossa kavennukset tehdäänkin pohjassa eikä sivuilla, kuten normaalisti. Pohjassa kun kuvion täsmäämättömyys ei niin haittaisi. Tai ei ainakaan näkyisi niin hyvin. 

Laskin ensin, montako silmukkaa pitää kaventaa. Kudoin sitten ensimmäisellä puikolla yhden silmukan verran vähemmän kuin kavennettavia silmukoita on ja sitten kudoin kaksi oikein yhteen. Neljännellä puikolla kudoin 13 silmukkaa (14 silmukkaa piti puikolle lopulta jäädä) ja sitten kavennuksen toisin päin ja loput oikein.

Hyvin näinkin tehty kantapää sopii jalkaan, vaikka vähän oudolta näyttääkin. Kai tämäkin on vain tottumiskysymys. Silmät virkkasin, suun ja hampaat kirjailin jälkikäteen.

Malli: kopioitu jostakin netin syövereistä
Lanka: Novitan Nalle ja Jes collection Lilli
Puikot: 3 mm
Koko: 37 - 38
Paino: 107 g
#8 JyJy 2017

7 kommenttia: