lauantai 14. tammikuuta 2017

Kennel-sukat

Käsitöiden lisäksi harrastan koiran kouluttamista, tottelevaisuutta ja palveluskoiralajeja. Koiraharrastuksessa olen tutustunut moniin aivan ihaniin ihmisiin ja ystävystynyt heidän kanssaan. Yksi näisä ystävistä tilaa minulta usein sukkia. Kesällä hän kysyi, jos kutoisin hänen koiriensa kasvattajille koiramaiset sukat. Toiveena oli, että sukissa lukisi kennelien nimet. Väritoiveena oli mustaa. Kutinan Malinois -kennel kasvattaa belgianpaimenkoira malinoiseja. Tekstin värin valitsin rodun värin mukaan. Näiden suunnitteluun kului paljon aikaa. Onneksi näitä ei tarvinnut tehdä kuin yksi pari. En nimittäin ole kovin tyytyväinen näihin. Vaikkakin saaja facebookin mukaan olikin erittäin ihastunut.

Malli: oma
Lanka: 7veljestä ja 7veljestä Polaris
Puikot: 3,5 mm
Koko: 39 - 40
Paino: 153 g

Näihin kuvioväri valikoitui kennelin treenivaatteiden mukaan. Tekstin sovitin eteen ja taakse laitoin sydämiä. Ja jotta sukat olisivat koiramaisemmat, piti tietenkin laittaa myös tassuja. Harmittaa, kun en Kutinan sukkiin keksinyt laittaa tassuja. Näitä Troyens-sukkia ystäväni tilasi kaksi paria. Vähän meinasi alkaa kyllästyttää, mutta loppujen lopuksi nämä valmistuivat aika nopeasti, kun vaan ryhdyin työhön. Tämä musta Nalle-lanka vaan oli todella kamalaa kudottavaa; ohutta ja karkeaa. Toivottavasti ei tunnu jalassa karkealta!

Malli: oma
Lanka: Novitan Nalle
Puikot: 3 mm
Koot: 37 ja 39
Paino: 109 g ja 113 g

Ystäväni antoi nämä sukat joululahjaksi. Toivon todella, että sukat ovat sopivan kokoiset. Ystäväni kun ei ollut varma edes jalkojen koosta. Lisäksi kun kutoo tuntemattomaan jalkaan, miettii pohkeenkin mittaa. Saapassukkapituisista sukista kun on kyse. Pohkeista sainkin hyvin epämääräisiä mittoja. 

4 kommenttia: