tiistai 2. elokuuta 2016

Pitsiviikko 2016

Raumalla järjestettiin 46. kerran pitsiviikko. Kiertelin kaupungilla perjantaina ja totesin, ettei yksi päivä riitä millään, jos haluaa nähdä kaiken. Alla kuitenkin joitakin kuvia pitsiviikolta. 

 Marelassa oli esillä puolalaisia pitsejä Bobovan kaupungista. Siellä onkin nyplätty jo 1700-luvulta asti.

Tässä lähikuvaa ylempänä olevasta liinasta.

Puolalainen hevonen. Tykkään itse enemmän tällaisesta nypläyksestä kuin niistä perinteisistä raumanpitsiliinoista, joita en kuvannutkaan lainkaan.

Marelassa oli myös 50-vuotta nyplänneen Eija Kaitalan näyttely, josta tämäkin liina on. Eihän nyplätynkään pitsin ja liinan tarvitse aina olla valkoinen tai pellavan värinen? 

Eija Kaitalan nypläämä kaunis pääsiäiskoriste. 

Eija Kaitala oli koristellut joulukuusen nyplätyillä koristeilla. Aika tyylikäs, vai mitä?


Myös ylläolevat kauniit tähdet ovat Eija Kaitalan näyttelystä. 

Nyplääjät ry:n näyttelyssä Vanhalla Opistolla näki perinteisiä pitsiliinoja. Esillä oli onneksi myös uudempaa nypläystä  Nyplätyllä pitsillä voi koristella myös vaatteita, kuten Taina Uitto on tehnyt. 

Verhoihinkin voi nyplätä erilaisia pitsejä reunapitsien lisäksi.

Duo Nefelin tanssijattaret esiintyivät Kauppatorilla upean värikkäissä tanssipuvuissaan.

Nämä korut ostin itselleni. Kaulakoru on Keramoksesta. Korvakorut on tehnyt unkarilainen Szilvia, joka nykyään asuu Raumalla. Hänellä on Vanhassa Raumassa Elukkapaja, jossa hän tekee taidetta punasavesta. Hänellä on aivan ihania töitä siellä. Kannattaa ehdottomasti poiketa!

Tällaiset pienet kortit ostin myös. Korteissa on välilehdet kirjoittamista varten ja mukaan sain vielä kortteihin sopivat kirjekuoret. Kirjekuoret ovat Postin säännösten mukaiset, joten voin postittaa kortin niissä. Ja tiedänkin jo ainakin yhden ystävän, jolle lähetän jonkun noista. 

Tämä oli viimeisin ostokseni pitsiviikolla. Tämän esittelen varmasti paremmin, kunhan olen ottanut sen käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti