sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Lörppä

Päivä on jo lyhentynyt ja pian jo tarvitaan pipoakin. Syksyllä tarkenee hyvin tällaisella ohuemmallakin pipolla hyvin. Tällä kyllä tarkenee varmaan talvellakin, koska lanka on 100% villaa. Pesuohjeessa on silti 40:n asteen hienopesu. Vaikka eihän pipoa kovin usein tarvitse pestä, ellei sitten hikoile kovasti.

Mallina olevan kampauspään sain ihanalta kampaajaltani, joka myös kutoo ja virkkaa innokkaasti. Meillä riittääkin aina juttua myös käsitöistä, käsityöblogeista ja muiden facebookissa tai instagrammissa esittelemistä käsitöistä. 

Tätä petroolin väristä Nordic Woolia ihailin pitkään ja halusin tehdä siitä jotain. En ole kovin kärsivällinen ja siksi minulla jääkin helposti kesken isommat työt kuten villapaidat. Sukissa taas 100% villalanka ei ole kovin kestävää. Vanttuut tästä olisi myös voinut tehdä ja varmasti vielä teenkin, koska lankaa jäi. Tosin vain vajaa kerä. Noh, jos lanka ei riitä vanttuisiin, teen sitten vaikka kynsikkäät.

Resoriin tein pieniä palmikoita, jotta pipossa olisi jokin kiva juttu. 2 oikein 2 nurin ja palmikonkierrot joka neljäs kerros. Näin pienessä palmikossa ei tarvita edes apupuikkoa, kun kutoon ensin jälkimmäisen oikean silmukan ensimmäisen oikean takaa ja sitten ensimmäisen oikean silmukan etukautta. Tällainen resori on kuitenkin paljon kauniimpi kuin tavallinen 2 oikein 2 nurin. Päättelin silmukat niin, että ensin koko kierros 2 oikein yhteen, sitten 1 välikerros. Näitä kahta kerrosta toistin, kunnes silmukoita oli niin vähän, että langan voi vetää jäljellä olevien läpi nätisti.

Malli: oma
Lanka: Novita Nordic Wool,väri 184
Puikot: 4 mm
Koko: nainen
Paino: 56 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti