lauantai 2. heinäkuuta 2016

Vihreää jämää

Kudoin talvella kahdet miesten polvisukat; koirieni kasvattajan miehelle. Kun kuvasin toiset niistä blogiin, käytin omaa miestäni mallina. Hän ei ole mikään suuri villasukan kuluttaja. Hänellä villasukat on jalassa ainoastaan kumisaappaissa. Joskus talvella hän voi laittaa villasukat jalkaan saunan jälkeen. 

Kutomani polvisukat kuulemma tuntuivat jalassa niin hyviltä, että hänkin halusi sellaiset. Väritoiveena oli vihreä. Vaikka vihreä on yksi lempiväreistäni, ei minulla tuntunut olevan juuri lainkaan vihreitä lankoja. Tai ehkä juuri siksi. Ehkä vihreät langat pääsevät nopeammin puikoille. Jämäkeriä löytyi kuitenkin sopivasti. Langat ovat Novitan 7veljestä ja Jussia.

Aloin kutoa sukkia sen enempää miettimättä väritystä. Alkuun tein pienen matkan 2 oikein, 2 nurin. Sitten vaihdoin väriä ja jatkoin 3 oikein, 1 nurin. Takana kavensin pohkeen kohdalla muutaman kerran pari silmukkaa. Alussa silmukoita oli 64, pohjekavennusten jälkeen 56.

Aluksi meinasin kai tehdä ihan vaan tasaiset raidat niin pitkään kuin yhtä väriä olisi riittänyt. Pian vaihdoin kuitenkin suunnitelmaa ja aloin tehdä epämääräistä raitaa kahdella värillä ennen kuin vaihdoin väriä pidemmälle pätkälle. Harmittaa tuo resorin värin selvä ja tyly erottuminen. En kuitenkaan viitsinyt purkaa, kun omalle miehelle tulevat ja vain metsätöihin. Muuten näistäkin tuli mielestäni ihan kivat näin raidoittamalla. 

Malli: oma
Lanka: Novitan 7veljestä ja Jussi
Puikot: 3,5 mm
Koko: 43
Paino: 203 g

2 kommenttia:

  1. Noniin, piti tulla kurkkaamaan. Komiat sukat! Varmasti mukavat jalassa ja lämpimät saappaissa. (: Minusta resorinkin vihreä näyttää kivalta näissä.

    VastaaPoista