perjantai 13. maaliskuuta 2015

Elinan pitsiunelmat


Kardemumman talo oli ihan ensimmäisiä käsityöblogeja, johon törmäsin. Ihastuin blogiin heti; niin upeita töitä ja hienoja kuvia. Ja joistakin töistä vielä ohjeetkin. Niin kuin näistä kauniista Elinan pitsiunelmistakin. Nämä sukat ovatkin olleet pitkään listallani, mutta vasta viime viikolla sain nämä valmiiksi. Ensin päällipuolen pitsikuvio tuntui mahdottomalta oppia ulkoa. Mutta kun opin sen, sukat valmistuivatkin nopeasti. Kuvaus tuotti lisää ongelmia; omissa jaloissa näitä oli lähes mahdoton kuvata. Vihdoin sain tyttären jalat malliksi ja vielä hienon aurinkoisen kuvausilman.Lanka: 7veljestä
Puikot: 3,5 mm koivupuiset
Koko: 37 - 38
Paino: 189 g

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Monellako silmukalla olet tehnyt sukat? Itsellä saman kokoinen jalka ja haluttaisi niin kokeilla näitä sukkia, mutta silmukkamäärä hieman arveluttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Tein ihan ohjeen mukaan ohjeenmukaisella silmukkamäärällä. Varressa voisi olla vähän vähemmän silmukoita. Ainakin paljaalla jalalla käytettäessä valuvat helposti. Tavalliset polvisukat olen aloittanut 64 silmukalla. Seuraavat Elinan pitsiunelmat aloitankin 64 silmukalla.
   -heidi

   Poista
 2. Kysyisin pitsikaaviosta, että miten sen kanssa täytyy menetellä? En saa sitä mitenkään iskostettua päähäni.. Aluksi tehdään pitsikaavion neljä kerrosta, aloitetaanko kuvio sitten alusta, vai lähdetäänkö heti tekemään kuvion viidettä kerrosta? Anteeksi kun vaivaan sinua, mutta en saa kommentoitua alkuperäisen ohjeen tekijälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takana toistetaan neljää sanallisesti kerrottua pitsikerrosta. Edessä kudotaan koko kaavio ja sitten toistetaan kaaviota tarvittava määrä. Toivottavasti tästä on apua. :)

   Poista