keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Prinsessan meikkipussi


Koko: leveys ja korkeus n. 12 cm
Tarvikkeet: Kangasta päälliseen, vuoriin ja kukkiin, 12 cm:n vetoketju
Leikkaaminen: Leikkaa päälli- ja vuorikankaasta kaksi 8,5x18 cm:n palaa ja päällikankaasta kaksi 8x12 cm:n palaa. Leikkaa ripustuslenkki 2x6 cm. Lisää 1 cm:n saumanvarat.

1. Silitä ripustuslenkin pitkien sivujen saumanvarat nurjalle ja taita kaitale kaksinkerroin. Ompele avoin reuna.

2. Ompele kaikkien isompien palojen toisiin pitkiin sivuihin poimulangat ja poimuta ne 12 cm:n pituiseksi. Ompele palat pienten palojen pitkiin sivuihin päällikankaisen poimutettu reuna toiselle sivulle ja vuorikankaisen poimutettu reuna toiselle sivulle. Ompele näin molempiin kappaleisiin.

3. Taita kappaleet nurjat puolet vastakkain, taite on pienen kappaleen keskellä. Ompele vetoketjun puoliskot taitereunoihin.

4. Avaa kappaleet ja aseta niin, että päällisen ja vuorin kankaat ovat oikeat puolet vastakkain. Taita ripustuslenkki kaksin kerroin ja aseta kerrosten väliin toiseen sivuun lähellä vetoketjua. Ompele suorat sivut, niin että vetoketjun päät ja ripustuslenkki kiinnittyvät. Avaa vetoketju ja ompele muut reunat, jätä vuoriin kääntöaukko.

5. Taita päällipuolen kulmat niin, että sivun ja pohjan saumat tulevat kohdakkain, ja ompele poikkisaumat 1,5 cm:n päätähän kulmien kärjestä. Leikkaa kulmista ylimääräinen pois. Ompele vuorin kulmat samoin.

6. Käännä pussi ja työnnä vuori päällisen sisään. Kiinnitä vetoketjun irralliset reunat ja upota samalla vetoketju pienen reunuksen alapuolelle seuraavasti: Tee taite vetokejun reunan kohdalle. Käännä taite pystyyn niin, että vetoketju painuu alas. Sovittele päissä, jotta reunuksesta tulee siisti. Tikkaa reuna käsin 3 - 4 mm:n päästä taitereunasta päälli- ja vetoketjukankaan läpi.

7. Kangaskukat: Leikkaa isoon kukkaan 3 cm:n ja pieneen 2 cm:n levyistä kangaskaitaletta. Etsi sopiva pituus kokeilemalla. Taita pää nurjalle ja kaitale pitkittäin kaksin kerroin nurjat puolet vastakkaisn. Ompele reunaan poimulanka ja poimuta kaitaletta muotoillen samalla kukkaa. Kun kukka on riittävän iso, katkaise kaitale, taita pää kukan alle ja ompele kiinni.

Ohje ja kuva: Suuri Käsityö Tilda-kalenteri 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti